• ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ
  • ΧΗΜΙΚΕΣ
  • ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΕΣ
  • ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
  • ΝΕΡΟΥ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  • ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΝΕΡΑ, ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ

Το εργαστήριό μας καλύπτει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και αναλαμβάνει την διεξαγωγή χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων σε δείγματα:

· Νερά ανθρώπινης κατανάλωσης

· Νερά κολυμβητικών δεξαμενών

· Επιφανειακά και υπόγεια νερά

· Λύματα

Οι ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ που διενεργούνται στο εργαστήριό μας, είναι ο προσδιορισμός:

PH, ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ, ΘΟΛΕΡΟΤΗΤΑ, ΑΛΚΑΛΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟ ΧΛΩΡΙΟ, ΝΙΤΡΩΔΗ, ΝΙΤΡΙΚΑ, ΘΕΙΟΥΧΑ, ΟΡΘΟΦΩΣΦΩΡΙΚΑ, ΟΛΙΚΟΣ ΦΩΣΦΟΡΟΣ, ΟΛΙΚΟ ΑΖΩΤΟ, ΚΑΛΙΟ, ΑΜΜΩΝΙΟ, ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΜΑΓΝΗΣΙΟ, ΦΘΟΡΙΟΥΧΑ, ΧΛΩΡΙΟΥΧΑ, ΘΕΙΙΚΑ, ΣΙΔΗΡΟΣ, ΧΑΛΚΟΣ, ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ, ΟΛΙΚΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ, COD, BOD, ΟΛΙΚΑ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΤΕΡΕΑ, ΚΥΑΝΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ, ΚΥΑΝΙΟΥΧΑ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ, ΒΟΡΙΟ.

Οι ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ που διενεργούνται στο εργαστήριό μας, είναι:

ΟΛΙΚΑ ΚΟΙΝΑ ΑΕΡΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ 22° ΚΑΙ 36°C, ΟΛΙΚΑ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΟΕΙΔΗ, ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΟΕΙΔΗ, E.Coli, ΕΝΤΕΡΟΚΟΚΚΟΙ, ΨΕΥΔΟΜΟΝΑΔΕΣ, ΚΛΩΣΤΡΙΔΙΑ ΑΝΑΓΩΓΙΚΑ, ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ, ΛΕΓΕΩΝΕΛΛΑ.

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ

Η έννοια της ασφάλειας του τροφίμου εκτείνεται σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, διακίνησης, μεταποίησης, αποθήκευσης, διάθεσης ακόμα και προετοιμασίας πριν την κατανάλωση. Η ποιότητα τροφίμου ως ευρύτερος ορισμός, περιλαμβάνει πέρα από την ασφάλεια του τροφίμου και την έννοια της ικανοποίηση των ευρύτερων απαιτήσεων των πελατών.

Στο εργαστήριο μας διενεργούνται χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις σε νωπά (φρέσκα) και τυποποιημένα τρόφιμα καθώς και αναλύσεις της διαθρεπτικής επισήμανσης (ετικέτα) σύμφωνα με τον κανονισμό 1169/2011. Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται στις εξής κατηγορίες τροφίμων :

· Γάλα & Γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί, ξυνόγαλο, βούτυρο)

· Κρέας

· Πουλερικά

· Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής-Γλυκά

· Λίπη & Έλαια

· Λαχανικά & Φρούτα

· Άρτος, Δημητριακά, Ζυμαρικά

· Αυγά

· Μελισσοκομικά Προϊόντα

· Ελαιόλαδο

· Ξηροί Καρποί

· Γλυκαντικά, Σάκχαρα, Σιρόπια

· Καρυκεύματα ή Μπαχαρικά

· Όσπρια

ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ - ΥΓΙΕΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Η ασφάλεια των προϊόντων και υπηρεσιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους χειριστές (προσωπικό) αλλά και τις διαδικασίες απολύμανσης και καθαρισμού του εξοπλισμού, των επιφανειών και των χώρων εργασίας. Το εργαστήριο προσφέρει δειγματοληψίες swab test σε χέρια προσωπικού, επιφάνειες εργασίας, μηχανές επεξεργασίας, συσκευασίες τροφίμων κ.α.

Οι έλεγχοι επιφανειών περιλαμβάνουν ενδεικτικά δοκιμές ανίχνευσης και καταμέτρησης για:

· Total Viable Count

· Enterobacteriaceae

· Coliforms

· Escherichia coli

· Salmonella spp.

· Listeria spp. / Listeria monocytogenes

· Staphylococcus aureus

· Yeasts & Moulds